Blogger Widgets Blogger Widgets Blogger Widgets /* Start http://www.cursors-4u.com */ body, a:hover {cursor: url(http://cur.cursors-4u.net/special/spe-5/spe429.cur), progress !important;} /* End http://www.cursors-4u.com */ Blogger Widgets

My FiSh

11 Feb 2013

KAKAK I LOVE YOU!!!!

hi!!!...sory lama x update...anyway akak aq dari over sea balik....siap beli punjabi lagi kat aq..kain sari pulak bagi kat mak,akak dan sepupu aq...bagi aq tak da sapa pon yang baca blog aq nie...tapi aq tak kesah pon sebab bagi aq apa yang aq tulis nie aq luah perasaan aq ja....kalau aq update cerita lawak maknanya aq happy walaupun yang tu bukan cerita tentang aq.....tajuk KAKAK I LOVE YOU,tapi aq melalut sampai ke sini pulak.....xa pa lah..tapi aq sedeyhh gak sebab akak aq nak balik 17 hb...aq bertolak p kl nanti 16hb...tido hotel...[swimming pool i coming..] hahaha...anyway saya nak cakap HAPPY CHINESE NEW YEAR...

19 Jan 2013

NEW SCHOOL....YEAHHH... :(((

ala tahun nie kena pindah skolah la pulak....sekolah seberang jaya II plak tu...tapi tak pa kat sana ada juga kawan...SHAMIRA,INTAN,SHAFIQAH,SHAFIQA,TIRA,AIDIL AZMIN,AIDIL AKBAR....tapi x pa la...kita try dulu noh...

2013 YEAHHHH....

26 Nov 2012

Happy Birthday!!!!!! TO WHO????

SELAMAT HARI JADI!!!!
mesti korang tertanya-tanya bithday siapa.... sebenarnya hari sabtu nie birthday saya..... 1.12.2012...
AHHHHHHHH!!!!!!!!
tak sabarnya.....

25 Nov 2012

Selamat Bercuti......

Hai korang.....sory la sbb lama x post.....busy cikit.....tapi x pa......
yang penting SENGET i2 ANGGUN nak mengucapkan SELAMAT BERCUTI!!!!!!!

:)   :)   :)

13 Oct 2012

Kasih sayang seorang ayah

anak--> mak nak duit.

mak--> maaf nak,mak nak simpan duit ni untuk bayar sewa rumah.

anak--> kenapa dulu ayah tak nak beli rumah, jadi kita tak payah la nak dok umah sewa lagi. dah la sempit, tak best.

mak--> bersyukur la nak dengan apa yang ada. dulu ayah kamu seorang yang berhati hati dalam berbelanja. namun kerana sesuatu perkara yang tak dapat dielakkan, duit yang ayah kamu simpan untuk membeli rumah telah ayah kamu gunakan kepada sesuatu yang lain.

anak--> arghhh alasan semua tu...kita ni hidup susah melarat macam ni pun sebab ayah la... pemalas. tengok sekarang apa yang kita kena hadapi.

emak--> jangan cakap macam tu nak. tak baik. kesian kat ayah kamu kalau dia dengar pasti dia terasa hati..

anak--> ayah takkan dengar punya.. dia kan dah takda...tu la dulu hidup banyak nyusahkan orang...dah mati pun nyusahkan orang...

emak--> nak tahu kenapa ayah kamu ninggal?

anak--> alaa mesti kes jenayah la tu.

emak--> yer ayah kamu ada buat salah.. tapi bukan kesalahan jenayah. kesalahan ayah kamu ialah dia sanggup memindahkan sebahagian hatinya untuk kamu. dan bayaran yang digunakan untuk menjalani pembedahan itu menggunakan wang untuk membeli rumah. dia telah mengalami komplikasi serius akibat kehilangan darah yang mendadak. dia lakukan semata mata untuk melihat anaknya yang baru berusia dua tahun itu dapat berjalan semula dan ketawa menghiburkan hatinya. dia tak fikirkan masa depannya, dia hanya fikirkan masa depan anaknya. sebelum meninggal ayah kamu ada berpesan "mah, andai abang pergi dahulu, abang harap mah jagalah anak kita dengan sebaik mungkin. berilah dia kasih sayang yang berhak dia dapat. mah, abang rasa masa abang dah sampai. halalkan segala galanya mah. abang banyak buat salah kat mah. abang tak dpat jadi suami yang sempurna untuk mah. namun abang tinggalkan mah dengan zuriat yang mampu menemani mah ketika abang tiada. mah, abang sakit ni. sakit mah... tapi abang sanggup menahannya untuk anak abang."

anak--> mak ckap apa ni?

emak--> buka la belakang jam peninggalan ayah kamu yang kamu pakai tu... ingat tak dulu kamu begitu suka dengan jam itu kerana jam itu sebagai penganti ayah kamu. kamu yang berkata begitu kan? nah sekarang buka lah belakang jam tu.

anak--> ada nota..."anak ku, andai kamu telah membaca surat ini, ketahuilah akan dikau ayah telah lama berada dalam hatimu... kasih ayah padamu tiada berakhirnya...ayah tunggumu di syurga... jaga la emakmu sepemergian ayah ini...anakku sayang..."

emak--> inilah orang yang kamu benci sebenarnya berada dalam hati kamu sendiri..

anak-->emak ampunkan dosa saya mak....ayah maafkan saya ayah...ya Allah tempatkanlah ayahku ditempat orang orang yang Engkau redhai...mak mulai sekarang saya akan membela hidup kita sekeluarga..

emak--> alhamdulillah..syukur kepada Allah..

~sesapa yang punya ibu dan ayah lagi, berbuat baiklah kepada mereka... kepada yang dah kehilangan mereka...sentiasalah memohon doa kepada Allah untuk mereka...

3 Oct 2012

esen,Kad Pengenalan,Otak and Gila


Mak : Lesen ! tolong beli santan !
Lesen : Lesen tgh main PSP la mak !
Mak : Otak ! tolong mak beli santan !
Otak : Otak tgh berak la , mak !
Mak : Kad pengenalan , tolong beli santan !
...
Kad pengenalan : Kad pengenalan tgh main facebook la mak !
Mak: Gila , tolong beli santan !
Gila: Ok , mak !

Dalam perjalanan, Gila ditahan polis kerana memandu melebihi had laju !

Gila : Ada apa , encik ?
Polis : Mana lesen ?
Gila : Lesen tak ada dgn saya , dia tgh main PSP.
Polis : Kad pengenalan kamu mana ?
Gila : Kad pengenalan tgh main facebook.
Polis : Kamu tak ada otak ke ?
Gila : Otak tgh berak , Polis kenal keluarga saya ke ? Semua nama adik beradik saya encik tahu.
Polis : Awak ni gila , ya ?
Gila : Nama saya memang Gila. >_<???

The Truth


1bulan kahwin:
Isteri: I love u sayang!!!
Suami: I love u tooo honey!!
Isteri: Tak, i love u threee!!
Suami: But i love u 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10..!!!

10tahun kahwin:
Isteri: I love u sayang!!
Suami: Ye, love u 2. (sambil bace surat kabar)
Isteri: Tak, i love u threee!!
Suami: Yelah, awak je la menang (malas layan)

25tahun kahwin:
Isteri: I love u sayang!!!
Suami: Ape kejadahye awak nie??da tue2 nk ber ailebiu bagai??? awak ni buang tebiat ke? nak mamp0s???!!!

Cinta Manusia manis sementara,
Cinta ALLAH cinta hakiki yang kekal hingga ke syurga

1 Oct 2012

Happy Bufday Dad

Hari nie ari jadi ayah aq woaa....aq nk buat apa kat dia eh....of course la beli kek....x dak kek x sah oahhh....tapi aq beli kek guna duit sendiri....ye la mak aq bagi 4 atau 5 ringgit tiap ari...kadang2 x mkn....klau mkn pun duit 2 x guna smpai abis pon....pas 2 of course kena beli kad...tapi aq buat sendiri lagi cantik....

Happy Birthday Abah !!!!!!!!!!!!

Hakikat...


Apa guna jadi lelaki kacAK, kalau baca Quran pun merangkak-rangkAK...

Apa guna jadi perempuan cantIK, kalau Pukul 12 t.hari pun tak celik-celIK...

Apa guna umur besar panjANG, kalau Fardhu ain asas pun lintang pukANG....

Apa guna Allah bagi hidaYAH, kalau nak solat pun sikit punya paYAH...

Apa guna jadi manusIA, kalau umur Allah bagi kita sia-sIA..

Apa guna harta melimPAH..kalau nak hulur kepada yg memerlukan pun suSAH...

Apa guna pangkat beSAR...kubur dah dekat pun masih tak seDAR

MOVINGGG!!!!


bayar jangan x bayar


Lawak Pagi Hari [6]

Cikgu: Murid2... tahukah kamu binatang apa yg suka makan ikan ?
Murid: Kucing cikgu .
Cikgu: Bagus. boleh bagitahu cikgu , kucing ada berapa mata ?
Murid: Dua Cikgu .
Cikgu: Pandai! sekarang bagitahu kucing ada berapa kaki ?
Murid: Empat cikguuu .
Cikgu: Pandaaaii.. sekarang bagitahu cikgu , kucing ada berapa telinga? tetibe seorang murid berdiri .
Murid: cikgu, boleh saya tanya satu soalan ?
Cikgu: Boleh. Tanya lah .
Murid: CIKGU TAK PERNAH TENGOK KUCING KE ?
Cikgu: *senyap*

Lawak pagi hari [5]


Kejadian ini berlaku di sebuah hospital bersalin. Terdapat 4 orang suami yang sedang
menunggu isteri masing-masing bersalin. Seketika kemudian, keluar seorang jururawat dan
menghampiri lelaki yang pertama.

Jururawat: Tahniah, anda memdapat anak kembar dua.
Suami 1: Wow… Sedang eloklah tu. Saya bekerja di Menara Berkembar, KLCC.

Dua ketika kemudian, jururawat tersebut keluar dan menghampiri lelak
i yang kedua.
Jururawat: Tahniah, encik mendapat kembar tiga.
Suami 2: Menakjubkan kerana saya memang bekerja di TV3.

Tiga ketika kemudian, jururawat tersebut keluar lagi dan menghampiri lalaki yang ketiga.
Jururawat: Tahniah, encik mendapat kembar empat.
Suami 3:Apa? Empat? Oooo.. agaknya sebab sya bekerja di 4 season hotel kot….

Kelihatan lelaki yang keempat begitu gelisah. Lalu datang jururawat tersebut.
Jururawat: Encik.. kenapa begitu gelisah? Isteri encik pasti selamat kerana hospital ini merupakan yang terbaik di KL.
Suami 4:Saya tidak dapat bayangkan bagaimana siksanya isteri saya?
Jururawat: Kenapa?
Suami 4: Saya bekerja di Produksi 2020…..

30 Sep 2012

Malu kerww??

Jangan TERLALU bangga pegang tangan,
orang yg belum halal untuk kita.
Tapi BerBANGGAlah pegang tangan seorang ibu yg menjaga kita dari kecil sampai besar.

Cian Nyerww






Jangan layan cakap diorang....depa taw apa pasal family kita???.....

10 Sep 2012

1st Aidilfitri




sory la sbb lama x update.....ari nie baru nk update....saya nak bagi taw pasal ari raya saya tahun nie....sambil2 tu boleh tunjuk gambar family n sedare....








             


This is my Happy family......tapi gambat abng saya x derw cause dierw p merendek ngan kwn dia... [merendek tu keluar jalan2...kalau korang x taw la]



nie pulak geng imam muda.....yang baju biru 2 perasan macho...






ini kakak saya yang kedua with sepupu......kakak saya nie bukan orang korea taw....n sepupu saya nie bkn gilerw tpi terlebih syok...





yang nie pulak sepupu sebelah mak saya...yang tudung purple 2 memang mcm 2...dri dulu lagi kalau nak tangkap gambar mesti tersengih tpi skarang dh besar kena la cover sikit...yang lelaki nie pulak abng kpada merka bertiga...yang pakai tudung biru 2 dia acturely seorang guru..yang ujung 2 plak sudah berkahwin dengan orang sabah dan dikurniakan 2 orang anak lelaki yang tomey...












ini keluarga makcik saya dan kakak kepada mak saya....dulu makcik saya n suaminya jaga saya....so saya panggil dia mama n abah pakcik....sweet family...





yang red riding hood 2 saya lah.....tomey x???....yang bertudung pink tu plak kakak 1 saya....dia skarang nak blajar at india dlm couse medic....yang blakang skali 2 masih blajar la....



yang tengah 2 mak saya.....yang pakai tudung syria 2 kakak mak saya n yang pakai tudung ariani 2 pon kakak mak kiterw...











yang baju kelabu ayah saya......yang pakai baju hitam 2 abah pakcik n yang pakai baju putih 2 pakteh saya.dia kahwin dengan makcik saya...gambar isteri dia kt ats nie....









AKHIR SEKALI....

saya cuma nak pesan jangan merempit di ary raya yang akan datang dan jngan main mercun main bunga api sudah la.....


Tata...Titi....Tutu....

17 Aug 2012

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahira Dan Batin

; Assalamualaikum . Hye . Saya Nak Ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Dan Batin Kepada Pembaca2 Senget i2 Anggun Yg Mengenali Saya Or Takk . Minta Maaf Jika Saya Ada Buat Salah pada orang yang saya kenal dan pada orang yang saya x kenali maafkan saya jika saya tulis benda yang tidak menepati cite rasa anda , Maafkan Yerr :)

Mata kadang salah melihat ,
Mulut kadang salah mengucap ,
Hati kadang salah menduga ,
Dengan niat tulus suci dan ihklas ,
 
 Mohon maaf zahir dan batin ♥
 
SeLAmaT HaRi RaYA MaaF ZahIR DaN BAtiN........     :)    :)

12 Aug 2012

Lawak Pagi Hari [4]

Ana nak ajak antum bergurau-senda di malam yg bosan ni.. Jom.!

i) Pilih bulan kelahiran anda:
Januari - Aku cinta
Februari - Aku gigit
Mac - Aku belasah
April - Aku peluk
Mei - Aku terhantuk
Jun - Aku terkentut depan
Julai - Aku menari dengan
Ogos - Aku pergi dating dengan
September - Aku lambai dekat
Oktober - Aku muntah depan
November - Aku jerit dekat
Disember - Aku terlanggar

ii) Pilih nombor hari jadi anda:
1 - Mak aku
2 - Komputer aku
3 - Liverpool
4 - Garfield
5 - Musuh dalam selimut aku
6 - Gangster
7 - Handphone aku
8 - Gerrard
9 - Driver Bas
10 - Semut
11- Kawan baik aku
12 - Polis
13 - Taik kucing
14 - Patung barbie
15 - Lee Chong Wei
16 - Mak Mertua aku
17 - Mak tiri aku
18 - Girlfriendaku/ Boyfriend aku
19 - Makcik kantin
20 - Bola Takraw
21 - Upin dan Ipin
22 - Orang Gila
23 - Spongebob
24 - Drogba
25 - Bapuk/Maknyah
26 - Kawan aku
27 - Raja Lawak/Akademi Fantasia
28 - Jiran aku
29 - Orang gila
30 - Perdana Menteri
31 - Taylor Swift

iii) Pilih warna baju yang anda pakai skrg:

Putih - Sebab aku perasan cantik/hensem
Hitam - Sebab aku gila
Pink - Sebab aku suka single
Merah - Sebab mak aku suruh
Biru - Sebab aku mmg layak begitu
Hijau - Sebab aku baik hati
Ungu - Sebab aku cemburu
Kelabu - Sebab bomoh suruh
Kuning - Sebab suka hati aku la
Oren - Sebab aku baru putus cinta
Coklat - Sebab aku tak tentu arah
Lain-lain - Sebab aku fikir aku hebat

HAHHAHAHAHA.....dpt paaaa????

Kata Berlawan


Murid : Selamat pagi, Cikgu.
Cikgu : (Menengking) Mengapa selamat pagi sahaja? Petang dan malam awak doakan saya tak selamat?
Murid : Selamat pagi, petang dan malam Cikgu!
Cikgu : Panjang sangat! Tak pernah dibuat oleh orang! Kata selamat sejahtera! Senang dan penuh bermakna.Lagipun ucapan ini meliputi semua masa dan keadaan.
Murid : Selamat sejahtera Cikgu!
Cikgu : Sama-sama, duduk! Dengar sini baik-baik. Hari ini Cikgu nak uji kamu semua tentang perkataan berlawan. Bila Cikgu sebutkan perkataannya, kamu semua mesti menjawab dengan cepat, lawan bagi perkataan-perkataan itu, faham?
Murid : Faham, Cikgu!
Cikgu : Saya tak mahu ada apa-apa gangguan.
Murid : (senyap)
Cikgu : Pandai!
Murid : Bodoh!
Cikgu : Tinggi!
Murid : Rendah!
Cikgu : Jauh!
Murid : Dekat!
Cikgu : Keadilan!
Murid : UMNO!
Cikgu : Salah!
Murid : Betul!
Cikgu : Bodoh!
Murid : Pandai!
Cikgu : Bukan!
Murid : Ya!
Cikgu : Oh Tuhan!
Murid : Oh Hamba!
Cikgu : Dengar ini!
Murid : Dengar itu!
Cikgu : Diam!
Murid : Bising!
Cikgu : Itu bukan pertanyaan, bodoh!
Murid : Ini ialah jawapan, pandai!
Cikgu : Mati aku!
Murid : Hidup kami!
Cikgu : Rotan baru tau!
Murid : Akar lama tak tau!
Cikgu : Malas aku ajar kamu!
Murid : Rajin kami belajar Cikgu!
Cikgu : Kamu gila!
Murid : Kami siuman!
Cikgu : Cukup! Cukup!
Murid : Kurang! Kurang!
Cikgu : Sudah! Sudah!
Murid : Belum! Belum!
Cikgu : Mengapa kamu semua bodoh sangat?
Murid : Sebab saya seorang pandai!
Cikgu : Oh! Melawan!
Murid : Oh! Mengalah!
Cikgu : Kurang ajar!
Murid : Cukup ajar!
Cikgu : Habis aku!
Murid : Kekal kami!
Cikgu : O.K. Pelajaran sudah habis!
Murid : K.O. Pelajaran belum bermula!
Cikgu : Sudah, bodoh!
Murid : Belum, pandai!
Cikgu : Berdiri!
Murid : Duduk!
Cikgu : Saya kata UMNO salah!
Murid : Kami dengar KeADILan betul!
Cikgu : Bangang kamu ni!
Murid : Cerdik kami tu!
Cikgu : Rosak!
Murid : Baik!
Cikgu : Kamu semua ditahan tengah hari ini!
Murid : Dilepaskan tengah malam itu!
Cikgu : (Senyap dan mengambil buku-bukunya keluar.)

Lawak Pagi Hari [3]

cikgu : yg rse diri die bodoh , cpt berdiri !

murid : ..... (ada yg tersenyum2)
cikgu : cpt , cpt !
lalu ade sorang murid yg bangun .....
cikgu : ha bagus ! jd awk mengaku la diri awk tu bodoh ya ?
murid yg bangun tu : :Bukan , sebenarnya saya tidak sanggup lihat cikgu seorang saja yang berdiri dan mengaku dirinya bodoh..
 
cerita suami isteri

Suami: Sayang bukalah CEPAT..!
Isteri: Taknaklah bang..Sakit klau kna bang..
Suami: Abang tak kira.. Sakit ke tak sakit.. Sayang kna buka juga!!!! abang dah tak tahan nieee....
... Isteri: TAKNAK!! dah la keras.. tjam plak tu..
Suami: Sayang nak buka ke taknak ni???
Isteri: Taknak!! klau abang nak buka la sndiri..
Suami: ok!!!
Isteri: Buka pelhan2 la sakit abang...
Suami: Yealah..sdapnya syang melekit2.....
Isteri: Nak lg Bang..... sdap la kt mna abg beli DURIAN nie...
jangan marah hahahahahahaha......... ♥ ♥
 
senyuman pagi mmbawa smangat
senyuman t.hari mmbawa ceria
senyuman ptg membawa ktenangan
snyuman malam mmbawa kebahagiaan
sentiasa snyum membawa kita ke tanjung rambutan....

Lawak Pagi Hari [2]

Bapa
Man: Bapa aku hebat. Dia polis. Semua orang takut ngan dia.
Ali:
Eleh, bapa aku lagi terer. Kalau dia suruh orang tunduk, mesti orang tu
tunduk.
Man: Wow! Bapa kau keja apa? Ali: Tukang gunting rambut.

Bahasa Inggeris

Ayah: Apasal B.I kamu nie asyik dapat kosong jer...! Apasal hah?
Anak:
Eh, ayah! Tu bukan kosong. Tadi cikgu adik dah kasi bintang banyak kat
bebudak lain. Ada dapat 5 bintang la, 4 bintang la. Bila giliran adik
jer, bintang dah abis. Sebab tu cikgu bagi bulan kat adik.

Sudu

Doktor: Encik kena ambil 3 sudu ubat ni setiap hari.
Pesakit: Eh! tak boleh la doktor.
Doktor: Kenapa? Pesakit: Rumah saya ada dua sudu jer.

Mayat

Cikgu: Hasan,sambungkan 2 ayat ini menjadi satu. 'Ali menaiki basikal ke sekolah. Ali ternampak mayat.'
Hasan: Ali ternampak mayat menaiki basikal ke sekolah.

Tiru

Cikgu: Encik,anak awak didapati meniru Ali dalam exam.
Bapa: Apa bukti awak?
Cikgu: Encik tengok soalan nombor 4 nie. Siapakah menemui Pulau Pinang? Seman tulis "Saya tak tahu"dan anak encik tulis "Kalau engkau tak tahu, aku lagi la tak tahu".

Makan

cA: dari pagi tadi aku makan tak kenyang2 je?
cB: kau makan ape?
cA: makan angin..!!!!!!!!!!

11 Aug 2012

Uffin dan Ariffin bukan Upin dan Ipin

Sebutlah Uffin bukan Upin sebab Upin dalam bahasa Aramaic bermaksud "Aku benci Rasul." Sebutlah Ariffin bukan Ipin sebab Ipin dalam bahasa Syriac bermaksud " Aku suka Israel ." Ini diburukkan lagi oleh penggunaan huruf "U" pada baju Upin dan "I" pada baju Ipin. "U" bermaksud " USA " "I" bermaksud " Israel ".

Terbuktilah bahawa Upin & Ipin juga merupakan agenda tersembunyi Yahudi dalam... melemahk...an akidah umat Islam. Mereka menggunakan Upin & Ipin sebagai jarum halus terbaru setelah mereka gagal dalam misi Pokemon, Doraemon, Digimon dan Mamula Moon.

LAGI SATU : Baru-baru ini Syarikat Apple telah melancarkan iPhone 4g. Diharap ikhwah dan akhawat semua dapat sama2 memboikot iPhone 4g kerana ia sebenarnya adalah agenda yahudi. 'i' pada perkataan iPhone sebenarnya merujuk kepada ' Israel
'.

4g pula bermaksud "god, gold, glory and girl". kalu kamu benar2 cintakan Allah dan rasul, sila sebarkan kepada semua umat Islam..

CINTAILAH ALLAH, CONTOHILAH RASULULLAH.....

WARNING!!!!!!!!!

WARNING! This is not a joke! Carry on reading! Or you will die, even if you only looked at the word warning! Once there was a little girl called Clarissa, she was ten-years-old and she lived in a mental hospital, because she killed her mom and her dad. Sh...e got so bad she went to kill all the staff in the hospital so... the government decided that the best idea was to get rid of her so they set up a special room to kill her, as humane as possible but it went wrong the machine they were using went wrong. And she sat there in agony for hours until she finally died. Now every week on the day of her death she returns to the person that reads this letter, on a monday night at 12:00a.m. She creeps into your room and kills you slowly, by cutting you and watching you bleed to death. Now send this to ten other groups on this one site, and she will haunt someone else who doesn't pass this on like you did. And forget about you. Example 1: Jenny didn't believe this and deleted it without even reading the whole thing! A few days later on the Monday night, she was woken up by loud footsteps and heavy breathing, there was Clarissa standing there with a huge knife and well Jenny is history now

Dedah Aurat di Facebook

Kisah benar: Akibat dedah AURAT di facebook.......

kisah ini mengenai seorang hamba Allah. Beliau merupakan seorang wanita yang aktif berfacebook... dalam facebook nya mempunyai banyak koleksi gambar yg tidak menutup aurat...

selepas beliau meninggal dunia, ibunya sentiasa bermimpi beliau merayu kepada ibunya supaya delete gambar2nya yg tidak menutup auratnya di facebook... malangnya tiada siapa... yang mengetahui password facebooknya...

jadi, kemungkinan besar, rohnya tidak tenang dengan dosa auratnya yang dibiar begitu saja menjadi tatapan umum....
dan ingatlah, azab untuk kita yg sengaja membiarkan aurat kita dilihat oleh lelaki bukan mahram ialah API NERAKA!

*Cerita ini menjadi iktibar dan pengajaran buat kita, supaya usahlah letak gambar di facebook, terutama sekali gambar kita yang tidak menutup aurat dengan sempurna.... kita tak tahu bila kita akan mati... jadi, tolonglah kalau anda sayangkan diri anda, deletelah gambar yang tidak sepatutnya....

27 Jun 2012

Cute Muslimah

KOD : SAMARINDA WHITE
HARGA ; RM40
SAIZ : FREE SAIZ S TILL L
MATERIAL : COTTON XJARANG ;)













 KOD : PLAIN DOT'S PINK
HARGA : RM38
MATERIAL : COTTON XJARANG
SAIZ : FREE SAIZ S TILL L BOLEH PKAI ;)
COLOUR:PINK AND BLACK













~~HOT SELLING CARDI KEMBALI~~ HOT BLACK!!!
 
KOD : CARDI ARYANA BLACK
HARGA : RM38

MATERIAL COTTON T-SHIRT
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


~~ Red For Plussize ^_^
 
KOD : CHETAH PLUS PLAIN RED
HARGA : RM38
SAIZ : 42-44 XL
MATERIAL : COTTON XJARANG
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 UNTUK LEBIH BAJU LAGI SILA LAYARI  http://trendycute.blogspot.com/




25 Jun 2012

Memory on the stage

Hari ni aq kena naik stage untuk bercerita sempena ENGLISH WEEK. aq ceritakan cerita yang bertajuk LITTLE RED RIDING HOOD.nak dengar tak rita dia mcm mna.ceritanya bermula begini

A very good morning to the honourable jugdes , wise time keeper , teachers and my dear friends. Today I going to tell you a story entitled  LITTLE RED RIDING HOOD.

   There was once,a sweet little maid who lives with her father and mother in a pretty little cottage at the edge of village.At the further of the wood,was another pretty cottage and in it lived her grandmother. 

    Everybody love this little girl.Her grandmother perhaps loves her most of all and gave her great many pretty things.Once she gave her a red cloak with hood which she always wore so people called her little red riding hood .

    One morning,little red riding hood's mother say "Put on your things and go to see your grandmother .She has been ill. Take along this basket for her.I have put in it eggs,butter and cakes and other dainties.

    It was a bright and sunny morning , little red riding hood was so happy that at first she wanted to dance through the wood.All around her grew pretty wild flowers which she loves so well and she stopped to pick a flower for her grandmother.

    Little red riding hood wandered from her path and stop to pick a flower when from behind her a gruff voice said "Good morning little red riding hood". Little red riding turned around and saw a great big wolf but little red ring hood did not know what a weak the beast wolf was so she was not afraid.

"What have you in that basket little red riding hood ? "
"Eggs,butter and cakes , Mr. Wolf "
"Where does your grandmother lives little red riding hood? "
"Along that path,past the wild rose bushes then through the gate at the end of the wood,Mr. Wolf "

    Then,the wolf again said "Good Morning"and set off and little red riding hood again went in search of wild flowers.

    At last,he reach the porch covered with flowers and knock at the door of the cottage.

"Who is there"asked the grandmother.
"Little red riding hood"said the weak wolf.

    "Press the latch,open the door and walked in"said the grandmother.The wolf press the latch and walk in where the grandmother lay in bed.He made one jumped at her,but she jumped out of bed into a closet.Then the wolf put on cap which she had drop and crept under the bedclothes.

    In a short while,little red riding hood knocked at the door and saying "Good morning grandmother.i have brought you eggs,butter and cake.And here is a bunch of flowers,I gathered in the wood." 

As she came nearer the bed she said"What a big ears you have grandmother?"
"All the better to here you with my dear"
"What a big eyes you have grandmother?"
"All the better to see you with my dear"
"What a big nose you have grandmother?"
"All the better to smell you with my dear"
"But grandmother,what a big mouth you have grandmother?"

    "All the better to eat you up with my dear"he said,as he sprang at little red riding hood.Just at the moment, little red riding hood's father was passing the cottage and heard her scream.He rushed in and with his axe chopped Mr.wolf head.

     Everybody was so happy that little red riding hood was escaped the wolf.Then,little red riding hood's father carried her home and they lived happily ever after.

Ladies and Gentlemen 
Boys and Girls
   
The moral is we must be care full of who you trust and always listened to your mummy.We also must go the path that you know to be the correct one and don't take chances unless there's someone with you.

Thank You    

i-Learn

Mentrasformasikan pembelajaran anda melalui pelajaran kendiri yang efektif untuk kecermelangan peperiksaan.

 Memperoleh ilmu menerusi pelajaran kendiri yang efektif


  • mengulang kaji menerusi nota yang komprehensif dan berwibawa
  • meningkatkan keefisienan pembelajaran mereka bentuk pelajaran kendiri,peta konsep,carta minda yang unik.
  • mencanggihkan pelajaran anda dengan klip video,foto,animasi,audio dan lain-lain
  • mencuba Ujian Instan untuk menguji pemahaman anda bagi setiap topik 
  • menikmati pengalaman pembelajaran yang menyeronokkan - mengikut kreativiti dan minat sendiri
 Mengakses bahan penilaian berkualiti (BANK SOALAN)

  • tersedia lebih 100,000 soalan bagi pelbagai mata pelajaran
  • berpiawaian / standard peperiksaan,kualiti diyakini
  • melatih diri dalam suasana peperiksaan sebenar
  • pemarkahan instan memaparkan jawapan dan skor secara automatik
  • dapat diakses secara selektif mengikut topik dan aras kesukaran 
Memantau kemajuan diri melalui item analisis

  • rekod analisis prestasi terperinci daripada semua latih tubi disimpan secara outomatik
  • dapat memperoleh laporan kemajuan mengikut topik atau penilaian berdasarkan tempoh yang dipilih 
  • dapat mengesan dan membaiki kelemahan diri dengan berkesan lalu  meningkatkan gred purata individu  (GPI)
  • dorongan untuk berusaha melalui permainan simulasi online
Meningkatkan peranan  ibu bapa dalam pembelajaran anak

  • kata laluan khusus untuk ibu bapa memantau kemajuan anak
  • memainkan peranan aktif dalam mengawal perkembangan pelajaran anak
  • memungkinkan tindakan atau langkah - langkah awal yang wajar
  • membantu dan momotivasikan anak ke puncak kecemerlangan pelajaran serta perkembangan insaniah

DINAMIK , CANGGIH , MENYERONOKKAN , LEBIH BERKESAN
Produk unggul daripada Jenama Pendidikan yang Diyakini Generasi ke Generasi

LAYARI  www.sasbadionline.com
   
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

REMEMBER THAT
Perempuan kena tahu

Seorang lelaki yang benar-benar mencintai anda tidak akan membiarkan anda pergi , tidak kira bagaimana sukar keadaan sekalipun.

Lelaki kena tahu

Seorang wanita yang benar-benar mencintai anda akan memarahi anda untuk banyak perkara , tetapi masih terus menerima anda seadanya walaupun anda telah menyakiti hatinya.

Cinta i2 Buta

Cinta itu HADIR setiap saat ,
Cinta itu TERASA dalam tindakan ,
Cinta itu TERUCAP dalam seyuman ,
Cinta itu BERSINAR dalam tatapan ,
Cinta itu HANGAT dalam dakapan ,
Cinta itu MENYENGAT lewat belaian .

 
ingat ingat itu remember,
jangan lupa itu don't forget,
saya sayang kamu i ♥ u,
hanya engkau only u..
 
 
Teknik memujuk yg berkesan-

Gunakan kata-kata indah yang paling romantik untuk memohon maaf. Paling penting hadir dengan wajah yang ikhlas serta senyuman yang jujur. Harus diingat, wajah mereka yang terpaksa sangat mudah kelihatan...

Kamus Negeri Sembilan


Kata2 mu hanya mimpi

Ketika kita melontarkan sesuatu dalam kemarahan, kata-kata itu meninggalkan bekas seperti lubang di hati orang lain. Kita dapat menusukkan pisau pada seseorang, lalu mencabut pisau itu. Tetapi, tidak peduli berapa kali kita meminta maaf, luka itu akan tetap ada. Dan, luka kerana kata-kata adalah sama buruknya dengan luka berdarah.
Kita selalu kata "takde ape -ape."tetapi dalam hati kita, hanya ALLAH yang tahu keperitan yang kita rasa.
 
Ada perkara kita tak dapat nak ceritakan pada SAHABAT , dan hanya pada ALLAH kita boleh luahkan.

28 Mar 2012

Family Guy











Ibu Bekorban Nyawa

kasihnya Ibu Berkorban Nyawa..

Ini adalah kisah benar tentang pengorbanan seorang ibu ketika gempa bumi melanda Jepun. Ketika gempa bumi telah reda, sewaktu pasukan penyelamat tiba di sebuah rumah yang telah musnah milik seorang wanita muda, mereka terlihat sekujur badan dicelah-celah runtuhan tersebut. Kedudukan bentuk badannya agak pelik seolah-olah dia sedang melutut (seperti orang yg sedang bersembahyang/berdoa), dengan badannye menunduk ke hadapan dan kedua-dua tangannya seperti diampu sesuatu objek. Runtuhan rumah tersebut telah terkena pada bahagian belakang dan kepalanya.

Ketua pasukan penyelamat dengan bersungguh-sungguh cuba untuk mencapai wanita tersebut melalui celahan runtuhan tersebut dengan harapan wanita tersebut masih hidup. Namun begitu, keadaan badan wanita tersebut yg sejuk dan kaku menunjukkan yang dia sudah tiada lagi. Pasukan penyelamat lantas terus meninggalkan rumah wanita tersebut.

Tiba-tiba, ketua pasukan penyelamat merasakan seperti ade sesuatu yang tidak kena, lalu berpatah balik ke rumah tersebut. Dia telah berlutut sekali lagi dan cuba mncapai sedaya upayanya dicelah runtuhan untuk mencapai sedikit ruang kosong di bawah mayat wanita tersebut. Tiba-tiba, dia menjerit, “ada bayi, ada bayi disini!!” Lantas seluruh pasukan penyelamat bekerjasama mengalihakn sisa runtuhan disekeliling mayat wanita tersebut. Ape yang mereka lihat ada seorang bayi lelaki yang berusia 3bulan yang berbalut deangan selimut di dalam pelukan wanita tersebut. Ternyata wanita tersebut telah terkorban ketika melindungi bayinya. Ketika gempa bumi berlaku, dia telah menggunakan tubuhnya sebagai perisai pelindung bagi bayinya. Bayi tersebut masih nyenyak tidur ketika ketua pasukan penyelamat mengangkatnya keluar dari celah runtuhan.

Doktor dengan pantas memeriksa keadaan bayi lelaki tersebut dan ketika doctor membuka balutan selimut bayi itu, dia terjumpa sebuah telefon bimbit dan terpampang di skrin telefon tersebut sepotong pesanan bertaip “SEKIRANYA KAMU SELAMAT, INGATLAH BAHAWA IBU MENYAYANGIMU..” Pesanan ini telah dibaca oleh semua orang yang berada di situ, dan mereka semua menangis dan tersentuh.

“SEKIRANYA KAMU SELAMAT, INGATLAH BAHAWA IBU MENYAYANGIMU..”Begitu besarnya kasih sayang seorang Ibu...!!

22 Mar 2012

17 Mar 2012

Kata Kata Hikmah

JIKA ALLAH TIDAK RIDHO

“Bila diri ini cantik dan indah..rambut seindah sutra.. kulit sewangi mawar.. Tapi tidak dihijab..malah dipamerkan.. berlomba-lomba dengan yang lain menampakkan cantik tubuhnya.. Jika Allah tidak ridha...untuk apa, Mbak..?
Hanya menambah dosa..”

“Bila hidup berkecukupan.. tanpa kekurangan.. Tapi jika didapatkan dari korupsi.. memfitnah.. menjilat.. Haram asalnya. Atau dari asal yang halal tetapi tidak pernah pula dibersihkan.. Jika Allah tidak ridha untuk apa..? Hanya sia-sia saja..”

“Bila badan ini kuat dan sehat..tak rapuh walau diserang badai dan wabah..Tapi tak dimanfaatkan untuk bekal akhirat.. Sibuk dengan kegiatan tak bermanfaat..sajadah pun tak pernah dibuka dari lipatannya.. Jika Allah tidak ridha..untuk apa juga..?
Hanya kenikmatan dunia saja..”

“Bila diri ini tampan..seakan menjadi Yusuf abad global.. Menjadi idola kaum hawa..Teman berjibun dan berjamur.. Tapi ketampanan hanya digunakan untuk merayu wanita yang bukan istrinya.. Jika Allah tidak ridha..untuk apa Mas..? Tak lain selain berzina..”

“Bila dunia serasa surga.. semua ada dan serba mewah.. Apa-apa yang diinginkan tinggal gesek kartunya .. Tapi jika tidak shalat..sehari malah kurang dari 17 rakaat..(Kecuali ikhwan pada hari jumat..akhwat saat tamu datang) Jika Allah tidak ridha..untuk apa..? Hanya menggiring ke lidah neraka..”

“Bila pintar sejenius ilmuan..semua nilai tak ada lain selain A.. Terkenal karena kejeniusannya... Tapi Alquran bahkan berdebu dan usang di atas meja.. Jika Allah tidak ridha untuk apa..? Kecerdasan yang buta..” ..

“Bila benar kita bahagia..senang dengan kenikmatan dunia.. Bahagia dengan cinta orang sekitar kita..Tapi jika cinta Allah tak sedikit pun kita kejar.. Untuk apa..?”

Kita hidup untuk meraih ridha Allah.. cinta-Nya yang lebih besar dari cinta terbaik di dunia ini..

Bila hidup begitu akan terasa sangat indah..sesusah apa pun..sesulit apa pun..
Allah takkan meninggalkan kita.. Tak ada yang lebih indah dari Sang Maha Cinta..

Kisah Bunian

Masa kecik2 dulu nenek aku suka bercerita kisah2 dongeng yang agak cambest.Salah satunya cerita pasal orang bunian yang kononnya banyak kat kampung kitorang dulu.Orang tua2 selalu menggambarkan keindahan alam bunian dan kecantikan penduduk alam bunian.Tapi katanya nak melihat alam bunian bukan senang mesti melalui sesetengah ujian dan bila berjaya, perlu pula terikat dengan pantang larang.

Dulu kononnya ada seorang pemuda di kampung kami yang bercinta dengan gadis dari alam bunian.Tapi lelaki ni cuma boleh berjumpa gadis ni pada waktu malam bila bulan tengah mengambang.Lama2 lelaki ni bernikah dengan gadis alam bunian ni tapi dengan syarat iaitu dia tidak boleh pulang semula ke alam nyata.

Ketika sudah berkahwin, si suami ni tadi rindu mahu pulang semula ke kampungnya dan selalu sahaja mendesak agar dia dibenarkan pulang sehari.Akhirnya permintaannnya dituruti, tapi dia tidak tahu bahawa pemergiannya bersyarat.Apabila tiba masa mahu pulang ke alam bunian, dia tidak jumpa pintu masuk.Dan akibatnya dia gila kerana terlalu rindukan isteri dan anak hasil perhubungannya dengan isteri buniannya tadi.

Ada sejarah atau lagenda yang aku dengar orang bunian ni asalnya adalah orang di kayangan yang diamnya di langit biru.Tapi setelah kelahiran Rasululullah, maka kerajaan di langit telah runtuh dan rebah ke bumi kerana tuhan tidak mahu ada satu makhluk pun dibumi yang kedudukannya berada di atas baginda Muhammad SAW.Tapi cerita ni cuma dongengan orang tua, kita tak seharusnya percaya bulat2.Mungkin sekadar mahu menghiburkan kanak2 kecil waktu dahulu.

Ini mengingatkan aku pada lagenda rakyat Sarawak iaitu kisah puteri Santubong dan Puteri Sejinjang yang kononnya diturunkan ayahanda mereka dikayangan ke bumi untuk mengajar penduduk di bawah tentang tamadun.Mengikut lagenda ada yang mengatakan kedua mereka ni hidup sehingga sekarang.Ada versi mengatakan mereka ini adalah puteri dari Brunei yang ditinggalkan oleh saudara mereka iaitu Putera2 Sultan Brunei seramai 7 orang yang berhijrah ke semenanjung tanah Melayu.
Cuma zaman sekarang kita dah tak berapa mendengar kisah rakyat seperti ni lagi.Tapi aku bertuah masih dapat mengingati kisah2 dongeng orang tua ni.Lebih kurang sama la tu dengan ‘bedtime stories’ cuma bezanya bukan kisah ‘Alice In Wonderland’.Kanak2 sekarang sebelum tidur lebih suka bermain PSP macam adik sepupu aku yang paling kecik.Agak sayang kisah2 rakyat seperti ni sudah semakin sedikit diturunkan buat generasi alam siber ni.


P/s : aku menulis dalam mengantuk dan akhirnya merapu.

Lawak Pagi Hari

1. Hujan

CIKGU: Arip,kenapa kamu datang lewat hari ini??

ARIP : Hujan lebat cikgu... ...

CIKGU: Semalam,kenapa awak tak hadir??

A! RIP : Hujan,cikgu... ...

CIKGU: Aik! Hujan juga. Habis kalau tiap-tiap hari hujan??

ARIP : Banjir, cikgu

CIKGU: @#%#@&%#@$
_______________________________________________________________________

2. Gigi

FARID : Berapa bayaran bagi mencabut sebatang gigi?

DOKTOR: RM 120.

FARID : Amboi mahalnya... .ada yang murah sikit tak?

DOKTOR: Ok, saya boleh kurangkan anesthesic.Saya boleh kurangkan kepada RM 80

FARID : Masih mahal lagilah,doktor. Saya mahu yang mencabut sebatang gigi
yang paling murah sekali... .

DOKTOR: Kalau macam tu, saya akan suruh pelajar saya yang tak tau apa-apa
untuk mencabutnya dengan playar... amat murah.. RM 10 jer..

FARID : Cantiiik, masukkan nama bos saya untuk rawatan esok...
_______________________________________________________________________

3. Fotosintesis

CIKGU: Along, cuba terangkan apakah tugas akar pokok pisang?

ALONG: Untuk mencari makanan, cikgu.

CIKGU: Bagus, sekarang giliran Neena pulak. Apakah tugas batang pokok pisang?

NEENA: Untuk membawa makanan yang dicari akarnya, cikgu.

CIKGU: Pun bagus jugak. Sekarang giliran Din pulak. Apakah tugas daun pisang?

DIN : Untuk membuat "tapai" cikgu..

CIKGU: Uiii, lagi bagus. Sila diri atas meja sampai tamat waktu kelass!

Ombak Rindu


Jalan Raya

Seorang polis sedang meronda dan menahan seorang singh membawa motor tanpa memakai helmet dan x menghidupkan lampu.....

Polis:encik,knapa x pkai helmet????

Singh:ini ada(smbil menunjuk benda yang dipakai di kepala nya)...

Polis:encik,knapa x menghidupkan lampu????

Singh:sana lampu sini lampu buat apa maw banyak2 lampu....

Polis itu marah lalu membuka tuil tayar....

Singh:hei.....kaw sudah gila ka incik......knapa buang angin tayar saya .....

Polis:sana angin sini angin buat apa maw banyak2 angin....

15 Mar 2012

My Mom Birtday

Ahhhhhh!!!!

Today is my mom birthday...what should i do....ahaaaa....i thing  i must bake cake for her...so me and my sister went down to buy ingredients to bake the cake. We use the savings to buy the ingredients After the purchase of ingredients needed, we returned home to make preparations. It took us about 2 hours and a half to finish the cake. after the expiration for the cake, incidentally mother and father had returned. My other sister made ​​a video for my mother. mother and father had entered the house, I asked mother sitting on the sofa. in front of the sofa is a round table. me and my sisterbring out the cake from the fridge to eat. mother was shocked and crying because too excited.    

12 Mar 2012

Rahsia Huruf Nama

A = anda boleh jadi terlalu pendiam bila sesuatu ada dlm fikiran anda.

B = anda selalu berwaspada bila bertemu kenalan baru.

C = anda ada kelebihan, jangan malu mempamerkannya.

D = anda ada masalah dalam mempercayai orang lain.

E = anda sentiasa seorang yang exited.

F = semua orang menyayangi.

G = anda ada cara sendiri untuk menilai manusia.

H = anda bukan seorang judgmental, tiada otak keadilan.

I = anda mudah senyum dan boleh buat orang lain tersenyum.

J = anda seorang yang cemburu.

K = anda suka mencuba perkara-perkara baru.

L = anda sangat percaya denga cinta dan mudah tengelam ke dalamnya.

M = kejayaan mudah datang kepada anda.

N = anda suka bekerja, tapi selalu mahukan kerehatan.

O = anda seorang yang berfikiran terbuka.

P = anda seorang yang mudah berkawan dan mudah memahami.

Q = anda seorang hipokrit, pentingkan diri.

R = anda seorang yang gemar bersosial.

S = anda sangat broad-minded.

T = anda ada sikap canggih, amat canggih.

U = anda merasakan anda ada ciri-ciri istimewa standing dengan orang lain.

V = fizikal anda baik sekali.

W = anda suka menyendiri.

X = anda tak akan benarkan org bagitahu anda apa yg patut anda buat.

Y = anda selalu penyebab pada banyak masalah.


Z = anda selalu bergaduh dengan seseorang.

26 Jan 2012

Kek Lemon Madu

Cake2 cups (220g) flour3/4 cups (150g) ground almond/almond meal3/4 teaspoon baking powder 3/4 teaspoon baking soda1/2 teaspoon salt1/2 cup sour cream1/4 cup milk1 1/2 tablespoons grated lemon zest4 tablespoons lemon juice3/4 cup (170g) butter, softened3/4 cup honey1/4 cup (55g) sugar3 large eggs
1. Heat oven to 180°c. Line muffin tin with paper cups.2. Sift flour, baking powder, baking soda and salt together. Mix in the almond meal.3. Whisk sour cream, milk, lemon zest and juice in a small bowl until well mixed.4. Beat butter, honey and sugar in large bowl with an electric mixer for 2 minutes until light  and fluffy. Beat in eggs, one at a time, until blended.5. With mixer on low speed, beat in half the flour mixture, then the sour cream mixture. Beat in remaining flour mixture until just combined.6. Spoon about 1/2 cup batter into each muffin cup. Bake 18 to 20 minutes until wooden skewer inserted in center comes out clean. Cool 10 minutes; remove cupcakes from pan to wire rack to cool completely.
Lemon-Honey Frosting1 cup (225g) butter, softened1/4 cup honey1 1/2 tablespoons grated lemon zest4 cups icing sugar7-8 teaspoons lemon juice
1. Beat butter, honey and lemon zest in large bowl with an electric mixer until creamed, about 2 minutes. On low speed, beat in icing sugar until blended. Beat in lemon juice until mixture is fluffy.2. Spoon into a piping bag and pipe onto cupcakes, or just spread frosting onto cupcakes

(Recipe adapted from http://zestbyezani.com/index.html)

Memory At Kelantan

                  Hari Pertama,aq n family nk p Kelantan...Perjalan yang cukup menggembirakan...[SEBENARNYA AQ TIDO LAM KETA]....Sampai jerww kt Kota Bharu terus cari tempat untuk logging malam nie...Susah gilerww malam 2 nak cari hotel...Semua tempat kami dah p tapi semua hotel penuh....Ada yang tak penuh tapi kena kongsi bilik air dengan semua orang dalam 2...Memang sah tak nak ahhhh....Masa dok cari 2,jumpa la RIDEL HOTEL....Umi & abah aq pon p tanya dekat pekerja dekat c2....Nama dia Amin...Amin kata hotel 2 penuh tapi boss hotel 2 beli 3 bilik dekat apartment yang bersebelahan dengan hotel 2...Boss Amin cakap kalau hotel dah penuh boleh suruh pelanggan tido dekat apartment 2...Harga dia RM250....Mak aq setuju....Lepas ambik baju semua dalam keta kami pun p dekat bilik 2...Bila masuk ja dalam bilik 2....Terus mandi pas 2 tido....

                     Hari Kedua,kami pergi Rantau Panjang....Of Course la pergi shopping2.....Cuaca hari 2,panas bebbb....Disebabkan cuaca panas sangat,family aq pon beli spek mata hitam...Masa dok tengah shopping 2,ada la penjual ais-krim...Dah jumpa ais-krim,of course la beli...Ais-krim dia lain daripada lain....Lepas habis shopping apa lagi,p makan ahhh.....Tapi food court di gila kotorrrr....Nasib baik ada lagi 1 restoran yang bersih.... Nama restoran 2 "Agro Bazaar"....Lepas habis makan ,umi kesayanganku ajak aku barang emas...Apa lagi,terus aq kata "JOM".....Masa dok pilih 2, aq kenan dengan 1 cincin ngan 1 rantai nie....Tapi mahal sangat.......So aq beli gelang tangan ja....Lepas aq habis shopping,aq n family pon nak balik....Tapi masa dalam perjalanan balik 2, aq sesat....Sampai malam do dekat Kota Bharu....So terpaksa chek in balik hotel 2....Amin pon kata ok....

                        Hari Ketiga,umi aq check out betul2.....Perut dah berbunyi,so apa lagi jom p makan....[Korang mesti tertanya2 kenapa aq tk breakfast kt hotel 2?...sebenarnya,sapa yang tido dekat apartment 2,x leh breakfast kat c2....siapa yng x fham,paham2 sendiri]....
So aq breakfast dekat Pasar Siti Khadijah.....Masuk ja tempat 2,hehhhh.....Aq rela makan dekat tepi jalan.....Pasar 2 gila kotor CHUITTTT.......Tak pa lah redha ja lah.....Masa nak keluar dri pasar 2,jalan sesak dngan kereta....Masa dok jam 2,aq pon dok tengok jam....Rupanya dah pukul 12:47.....dah 3 jam setengah aq tunggu rupanya.....Patutlah perut dok berbunyi lagi.....So kami p launch dkat Medan Selera Kraftangan....Bila masuk 2,aq bkan nmpak makanan tapi kicin2....Rabun mata aq tengok....Kat c2 ada rotan buluh tau......

                             Lepas habis shopping kicin,baru p makan.....Nak taw apa yang speacial????....tanya la......Yang speacial dekat c2 ialah budu n ulam....Gila sedap CHUITTT....Lepas habis lunch,kami p Istana Batu yang bersebelahan dengan Medan Selera Kraftangan....Masuk mestilah kena bayar...Mana ada tempat perlancongan yang free....[memang ada pun]....Bayaran untuk dewasa seringgit...Untuk budak2 5 puluh sen...Masa dok masuk bilik raja 2 mak aq pun ceritalah pasal sejarah raja nie.....Lepas 2,3...Lepas 2,aq n family pon blik....

                                  *THE END*                                

Tentang Diriku

  • Seri Nur Zahra Shahida Bt. Noor Radi
  • 5 Arif
  • 2012
  • SK Hashim Awang
  • Pulau Pinang
  • Cheese Cake
  • Apple Jus
  • Idolaku Siti Hasmah & Shafinaz Selamat
  • Baca Buku Ain Maisarah
  • Guru Tadika